Avertisment: Blockchain.com - big NO!

 Cum am scris şi în alt articol, există multe platforme unde poţi să începi un periplu în lumea crypto-monedelor. Dar nu toate aceste platforme sunt de încredere şi "ţepele", cum spunem noi, românii, pot să apară de oriunde, inclusiv de la situri în aparenţă serioase.

Un astfel de site este blockchain.com, care mi-a dat ţeapă de 500 XLM (circa $175 în prezent). 

Pentru că nu sunt un mare investitor, am preferat să cumpăr periodic mici sume până am ajuns la 500 XLM. Am transferat aceşti XLM într-un cont separat, pentru a obţine o dobândă destul de mică. La vremea respectivă părea o idee buna. 

Până acum aproximativ o lună, când a apărut primul semnal de alarmă. Într-o "bună" zi nu am mai reuşit să intru îm cont de pe desktop. Trebuia să introduc adresa de email într-un formular şi să primesc un cod de validare pentru acces în cont. Care cod nu sosea. Nu soseşte nici acum, deşi, pe de altă parte primesc destul de des fel de fel de oferte şi informări de la acest site.

Am început să caut informaţii şi am aflat că există mulţi oameni nemulţumiţi, care au rămas fără bani.

Am şi aplicaţia lor pe telefon. Am încercat şi am reuşit să intru în cont de pe telefon. Am solicitat transferul celor 500 XLM din contul de depozit, purtător de dobîndă, în contul curent. După două yile am primit notificare că tranzacţia a avut loc cu succes, dar, surpriză!: cei 500 de XLM nu erau de găsit nicăieri.

Am scris la suport şi mi s-a comunicat că problema se confirmă şi că va fi rezolvată în curând. Au trecut de atunci două săptămâni. Am scris din nou la suport, fără a mai primi vreun răspuns.

Aşadar, aviz celor interesaţi: dacă aveţi bani la blockchain.com, faceţi tot posibilul să-i recuperaţi de urgenţă. Dacă nu aveţi cont, evitaţi acest site. Sunt hoţi.


UPDATE: În spiritul corectitudinii care mă caracterizează ;-) trebuie să spun că într-un târziu, după mult timp şi multe mesaje la echipa de suport, am reuşit să recuperez banii (cu o relativ mică piedere). Pentru mai multă siguranţă am convertit XLM în BTC. Se pare că nu au probleme cu BTC, dar la XLM (şi probabil şi la alte monede) există probleme de transfer între conturi. În concluzie, recomand evitarea acestei platforme.


Comentarii

Popular Posts

DORX is ON!

Câte ceva despre blockchain