CryptoKitties - ce mai e şi asta?

 Apariţia crypto monedelor a dus la o explozie de noi tendinţe, direcţii şi dezvoltări. Au apărut mii de websituri, scripturi PHP, aplicaţii pentru telefon sau desktop. 

Nici industria jocurilor nu a ignorat crypto monedele; au apărut mii de jocuri care utilizeaza noile crypto monede şi tehnologia din spatele lor.



Ce este CryptoKitties? Este un joc foarte popular, bazat pe Ethereum - ETH (la un moment dat era atât de popular încât a încetinit considerabil viteza de efectuare şi validare a tranzacţiilor cu ETH.

 


 

Jocul permite utilizatorilor să cumpere, să colecteze, să crească şi să vândă pisici virtuale. Fiecare crypto-pisică este unică şi deţinută de către un utilizator, validată prin blockchain, iar valoarea sa poate să crească sau să scadă în funcţie de fluctuaţiile pieţei. Crypto-pisicile nu pot fi duplicate şi nici tranzacţionate fără permisiunea utilizatorului, nici chiar de către dezvoltatorii conceptului.

O versiune test a CryptoKitties a fost lansată în 19 octombrie 2017, pentru ca în Decembrie Genesis, prima crypto-pisică să fie vîndută pentru ETH246.9255 (~US$117,712), valoarea la ziua respectivă.

Pisicile virtuale se pot împerechea şi au un număr unic de identificare, un ADN pe 256 de biţi şi diferite atribute (cattributes), care pot fi transferate urmaşilor ;-). Câteva trăsături "genetice" se pot transfera urmaşilor. Există un total de 12 "cattributes" pentru fiecare pisică, incluzând forma gurii, blana, forma ochilor, culorea de bază, culoarea de accent, culoarea ochilor, etc.

Proprietatea asupra unei crypto-pisici este urmarită prin intermediul unui contract smart, fiecare pisică fiind un token folosind tehnologia standard a Ethereum. Generaţia 0 de pisici s-a vandut la licitaţie - câte o pisică la fiecare 15 minute, pe o perioadă de un an. Noi pisici sunt "create" prin încrucişarea celor existente.


 
 
Bazat pe numărul limitat de pisici existente şi de "genomul" lor limitat s-a calculat că va exista un număr maxim de 4 miliarde de pisici. O cypto-pisică nu are un anumit gen, fiecare poate fi femelă (matron) sau mascul (sire). Proprietarul poate propune pisica lui pentru împerechere, în timp ce un alt proprietar va plăti pentru a-si imperechea mâţa. 😜

Poate părea o joacă de copii sau un lucru nebunesc, dar pe 12 mai 2018 o CryptoKitty a fost vândută pentru 140 de mii de dolari, iar un muzeu din Germania ( ZKM Center for Art and Media Karlsruhe) a folosit CryptoKitty pentru a prezenta tehnologia blockchain.

În octombrie 2018 s-a atins un punct culminant de 1 milion de pisici vândute, cu un volum de 3,2 milioane de tranzacţii.

Site oficial Cryptokitties

Comentarii

Popular Posts

Avertisment: Blockchain.com - big NO!

DORX is ON!

Câte ceva despre blockchain