Să dăm drumu' la robinete!

 Cum spuneam într-un post anterior, crypto monedele au deschis drumul unor noi oportunităţi în toate domeniile, inclusiv în advertising. Astfel, au apărut aşa-zisele faucet (robinete). Acestea sunt scripturi PHP care oferă vizitatorilor un număr aleatoriu de satoshi, ca recompensă pentru vizitarea paginii, care, de obicei este plină de reclame. 

Dar ce este un satoshi? Un satoshi este cea mai mică fracțiune dintr-un bitcoin, care poate fi trimis prin protocolul bitcoin în prezent: 0.00000001 BTC, adică, o sutime dintr-o milionime BTC.

Un faucet poate oferi gratuit între 10 şi câteva sute de satoshi, în funcţie de setările pe care le face administratorul paginii. Cum poate oferi cineva satoshi gratis la sute sau chiar mii de utilizatori zilnic? Simplu, pe pagina care oferă satoshi gratis sunt afişate reclame, iar administratorul paginii căştigă fie din afişări, fie din clickuri pe reclame, fie din ambele (monetizarea traficului). Secretul este menţinerea unei balanţe între venituri şi cheltuieli, astfel încât faucet-ul respectiv să fie în câştig.

Exemplu - click aici

Dar, odată cu trecerea timpului lucrurile s-au complicat. Au apărut situri care oferă conturi colectoare (exemplu aici sau aici), în care poţi colecta satoshi dintr-o multitudine de faucet-uri şi/sau alte activităţi. 

Dat fiind că toate aceste faucet-uri şi situri oferă câştiguri şi pentru recomandări, se poate ajunge la sume interesante. Pare să fie o nouă febră a aurului, chiar dacă sumele căştigate sunt foarte mici, aceste situri au mii şi mii de utilizatori şi conţin liste cu zeci, sute şi chiar mii de faucet-uri şi alte situri de unde se pot câştiga satoshi.


 

Printre cele mai cunoscute astfel de situri sunt Cointply şi ExpressCrypto, care plătesc satoshi pentru ca utilizatorii să vizioneze reclame, să facă clikuri, să joace diverse jocuri, să completeze chestionare,etc.

Dar, să revenim la faucet. Este relativ uşor să-ţi faci un astfel de site, dacă ai un nume de domeniu şi un cont de găzduire (scriptul se poate instala şi într-un folder). Tot ce-ţi trebuie este FaucetInABox - script PHP gratuit (pe care îl poţi descărca de aici) şi o reţea de reclame pe care să le pui pe site - recomand Anonymous Ads pentru că poţi cere plata într-un cont Cryptoo.me din care faci şi plata automată pentru vizitatori, creând astfel un mic perpetuum-mobile. Dacă ai nevoie de ajutor sunt aici.

În încheiere, iată câteva faucet-uri. Provocare: pune într-un comentariu walletul tău Bitcoin şi care faucet crezi tu că este al meu şi dacă ghiceşti primeşti o recompensă în satoshi 😐.

01.     02.     03.     04.

Va urma...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Avertisment: Blockchain.com - big NO!

DORX is ON!

Câte ceva despre blockchain