Deutsche Telekom investeşte în Celo

Încă nu mi-e clar de ce mai există persoane care consideră crypto-monedele un joc piramidal gen caritas. Dar nu contează. 

Ca o dovadă în plus (deşi nu mai era nevoie) că fenomenul crypto este o chestiune serioasă, iată, Deutsche Telekom investeşte în CELO. Ce este CELO? CELO este un token construit pe primul blockchain global special conceput pentru device-urile mobile ţi care permite utiliyatorilor să facă tranzacţii (plăţi şi încasări) folosind un telefon mobil.

 Deutsche Telekom a cumpărat o cantitate care nu a fost dezvăluită de monedă CELO, pe care intenţionează să o ţină stocată o perioadă de timp incă nedefinită. Prin această mişcare se doreşte ca prin subsidiara sa T-Systems MMS, Deutsche Telekom să opereze ca un validator, folosind Open Telekom Cloud (OTC), o infrasctructură scalabilă, dezvoltată de compania germană.

Potrivit anunţului, OTC îndeplineşte toate cerinţele de siguranţă prevăzute de regulile europene privind serviciile financiare.

"Investiţia în CELO, combinată cu infrastructura operată de  T-Systems va permite Deutsche Telekom o apropiere strategică de participarea într-o reţea publică de blockchain. Putem contribui la securizarea reţelei CELO prin investiţia noastră şi propria noastră infrastructură cloud şi în acelaşi timp să facilităm şi altora participarea la deyvoltarea reţelei CELO", a declarat Adel Al-Sale, membru în consiliul de administraţie al Deutsche Telekom şi preşedinte al T-Systems.

În plus faţă de rolul sau de validator , Deutsche Telekom va permite altor validatori să trimită mesaje SMS de validare, folosind interfaţa sa de programare (API = Application Programming Interface).

"Creşterea diversităţii furnizorilor de SMS pe platforma CELO creşte atât securitatea cât şi gradul de sustenabilitate a protocolului de verificare descentralizată, care au un rol determinant în uşurinţa de utilizare" a mai adăugat anunţul Deutsche Telekom.

Ca o notă personală, am deţinut o perioadă de timp CELO, obţinut gratuit, prin airdrop de la Coinbase, pe care ulterior l-am convertit în Stellar Lumens.

 

Comentarii

Popular Posts

Avertisment: Blockchain.com - big NO!

DORX is ON!

Câte ceva despre blockchain